26/10/2019

We all love ’80-’90-’00 ( Hermes Houseband Live)

DJ & Band

Niet alleen klinken er super-lekkere vibes door de speakers, maar je gaat ook helemaal uitje gympies met deze live band. De combi van het 80’s 90’s 00’s DJ team met een band voor de vijfde maal in successie. Na de Memphis Maniacs, de Dirty Daddies 1 & 2 en Baby Blue is het nu de beurt aan deze energieke feestband, de HERMES HOUSEBAND Blok je agenda vast op 26 oktober en zet die dansschoenen maar klaar.

In 1982 was er voor het eerst op de studentensociëteit Hermes in Rotterdam sprake van een gezelschap dat zich de Hermes House Band noemde. Dit gezelschap bestond uit een aantal studenten die op verenigingsavonden de sfeer probeerden te verhogen door middel van jamsessies. Dit werd niet altijd gewaardeerd, instrumenten vonden dikwijls hun weg naar de open haard. De sfeer was echter wel goed.

Rond 1984 besloot een aantal muzikale studenten dat de Hermes House Band een echte popband moest worden. Men ging serieus repeteren, er werden zangeressen en een blazerssectie aan de basisbezetting toegevoegd, en spoedig gaf de band haar eerste optreden op Studentensociëteit Hermes. De reactie van het publiek was dit maal positief, voor het eerst sinds lange tijd hadden Rotterdamse studenten een huisband waar ze trots op konden zijn. De Hermes House Band werd al snel gevraagd om ook in andere studentensteden te komen spelen.

I will survive

In de jaren die volgden werd de liveshow geperfectioneerd. Dat er nog wel eens iets mis kon gaan leverde soms unieke resultaten op. Tijdens een optreden viel de stroom uit terwijl de band de discokraker “I will survive” speelde. Alleen de drummer en de blaasinstrumenten konden doorspelen. Het publiek ging meedoen en het lalala-lijntje was geboren. Dit werd het handelsmerk van de Hermes House Band.

Het feit dat de band uit studenten bestaat heeft gevolgen voor de bezetting. Op het moment dat een bandlid zijn studie gaat afronden word een opvolger gezocht. Gezelligheid en “muzikaal vakmanschap” zijn de belangrijkste selectiecriteria. Hierdoor blijft de band altijd een jonge energieke ploeg die van elk optreden een feest maakt. Nieuwe jasjes en nieuwe gezichten zijn een belangrijk motto van de Hermes House Band.

Lichtgevende dansvloer

De afgelopen edities hebben we gemerkt dat jullie willen dansen én naar de band willen luisteren. Om de die-hard fans hun plekje aan het podium te geven maar ook de dansers niet teleur te stellen hebben we voor dit jaar een heuse lichtgevende dansvloer gefixt.  No more excuses, swingen geblazen op de lekkere hitjes van  het discotijdperk en de eerste happy house jaren, YESSS

NXT Updates

Meld je aan voor onze mailing en ontvang maandelijks onze agenda, belangrijke nieuwtjes en winacties.